Small Build – Sloped Site

 

20161001_140851 (1).jpg

Our sustainable new build starts this week. My image archive is a sober reminder of just how far we have come over eight years in this complex post earthquake rebuild process.

Before any dwelling could be placed back on site, four retaining walls had to be re-instated and the responsibility for their replacement rested with 3 different entities … groan. The major front retaining wall onto the road –  shown here – was the responsibility of the City Council and they did a superb job in 2015.

Looking up from the road: the left hand retaining wall (green triangle) was covered by our neighbour’s insurance and was redone in 2014 ready for her rebuild. The back retaining wall (black oval) and smaller one (yellow rectangle) were only accessible once the cottage was demolished in 2016, and this was our expense.

20171029_112800.jpg

Having this back retaining wall re-done was a turning point because it meant I could start on loving my trashed garden back into existence. (Next post)

 

One thought on “Small Build – Sloped Site

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: